10 Temmuz 2016 Pazar

Ateistlerin Müthiş Yanılgısı | Göz Mucizesi

Ateistlerin Müthiş Yanılgısı | Göz Mucizesi

GÖZ  MUCİZESİ
Bütün canlıların ortak bir atadan geldiğini ve canlılar arasındaki benzerliklerin bundan kaynaklandığını savunan evimci zavallılar, benzerliklerin aslında Yaratıcının tek olduğunun kanıtı oluşunu kavrayamayacak kadar acınası haldeler.
Kameralar 20. Yüzyıl teknolojisinin üstün ürünlerinden biridir. Ama insanların ve diğer canlıların gözleri, yeryüzündeki en gelişmiş kameralardan bile çok daha komplex ve kusursuzdur. Gözdeki bu üstün tasarım, asla rastlantılarla açıklanamaz ve yaratılışın apaçık bir delilini oluşturur.
İnsan gözü yaklaşık 40 ayrı parçanın uyum içinde çalışmasıyla işlev görür. Bu parçaların 1 tanesi bile olmazsa, göz hiçbir işe yaramaz.  Örneğin sadece gözyaşı bezleri bile olmadığında, göz kısa sürede kuruyup yok olacaktır. Basite indirgenmesi de mümkün olmayan bu sistem, Darwin evrim teorisinin iddia ettiği “tek hücreli bir canlıdan başlayarak kademe kademe gelişim” gibi akılsız ve saçma sapan bir modelle asla açıklanamaz. Bütün bu kanıtlar, gözün kusursuz bir şekilde ortaya çıktığını göstermektedir. Yani göz yaratılmıştır.
KORNEA VE İRİS
Gözdeki 40 temel parçadan biri olan kornea, gözün önünde yer alan saydam bir tabakadır. Işığı pencere camı kadar kusursuz bir biçimde geçirir. Vücudun başka hiçbir yerinde benzeri olmayan bu dokunun tam gereken yerde, yani gözün önünde bulunması tabi ki doğal seleksiyon ve tesadüf gereği olamaz. Dediğimiz gibi 40 parçadan oluşan gözün sadece bu parçası bile, Yüce Allah’ın sanatının, kudretinin ve ilminin nasıl bir mükemmellikte olduğunu göstermektedir. Bu da ateistlerin ve darwin teorisine inanan evrimcilerin ne kadar büyük bir hata ve yanılgı içerisinde olduklarının apaçık delilidir.
Korneanın hemen arkasında yer alan iris, ortasındaki boşluğu genişletip daraltarak göze giren ışık miktarını ayarlar. Parlak bir ışıkta hemen daralır. Karanlıkta ise göze daha çok ışık alabilmek için genişler. İrisin bu özelliğinden esinlenerek; benzeri bir ışık ayar sistemi kameralarda da  kullanılmıştır. Ama hiçbir kamera iris kadar başarılı değildir.
HAYVANLARIN GÖZLERİ
Diğer canlıların gözleri de çok komplex yapılara sahiptir. Yüce Allah, birçok canlının gözlerini birbirlerinden farklı yaratmıştır. Böceklerin çoğu “petek göz sistemi” denen bir yapıyla görürler. Tüm bu farklı göz yapıları canlıların olağanüstü tasarımlarla yaratıldıklarını gösteren birer delildir. Bu göz yapılarının benzer yanları da, “tek ortak bir atadan gelmenin” değil, YARATICININ TEK OLDUĞUNUN KANITIDIR.
Muhterem kardeşlerim,  size dünyayı verseler,  buna karşılık 2 gözünüzü de verir misiniz? Tabi ki hayır!  Şüphesiz göz de, Yüce Allah’ın bizlere ve hayvanlara vermiş olduğu sayısız nimet gibi paha biçilmez bir nimettir.  Fakat heyhat, insanoğlu ne kadar da nankördür! Bu nimetlere şükretmez de, Allah’ı inkara kalkışır. Ne sapık, ne fena bir yoldur orası.  Ceberrût sahiplerinin boynunu koparan, kisraların belini kıran, kayserlerin emelini kısaltan yüce Allah’ a hamdolsun!
Yazık, gerçekten yazık… Sözlerimize insanın nankörlüğünü konu alan bir Kur’an ayetiyle son veriyoruz:
“O (Allah), Kendisinden isteyebileceğiniz her şeyi size verdi. Allah’ın nimetini saymak isterseniz sayamazsınız! Doğrusu insan çok zalim, çok nankördür.” İbrahim Suresi, 34. Ayet
Selametle…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder